Ugrás a tartalomra

A törvénymódosítások javítják a jogállamiságot

2023.02.07
15:11
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint ezer módosító indítványt nyújtottak be az igazságügyet érintő törvénycsomaggal kapcsolatban.

A vita a múlt héten kezdődött a csomagról a köztársasági parlamentben. Maja Popović, szerb igazságügyi miniszter korábban arról beszélt, hogy a kormány által javasolt változtatások összhangban vannak az alkotmánymódosításról szóló népszavazással és feltételei az igazságszolgáltatási rendszer további reformjának a jogállamiság javítása érdekében. A módosítás szükséges ahhoz is, hogy az ország teljesítse az európai integrációs folyamatban vállalt kötelezettségeit.

Maja Popović
törvény
szerb parlament

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.