Ugrás a tartalomra
Tanjug/Supreme Court via AP

Törvénytelennek ítélték a brit parlament felfüggesztését

2019-09-24
12:55
2019-09-24
13:02
Forrás
BBC
A döntéssel még nehezebb helyzetbe került a parlamenti többséget korábban már elvesztett Boris Johnson kormányfő, aki a parlament öt hetes felfüggesztésének kezdeményezője volt.

Törvénytelennek ítélte meg a brit legfelsőbb bíróság az Egyesült Királyság parlamentjének felfüggesztését – írta a BBC. A legfelsőbb bíróság szerint a demokrácia alapjait érintette a felfüggesztés terve, amely azért is törvénytelen, mert megakadályozza a törvényhozást abban, hogy „ellássa alkotmányos feladatát, érdemi indok nélkül”. Mindezt a brexit közelgő határideje előtt. Johnson célja épp az volt, hogy a parlamentnek minél kevesebb ideje legyen az egyelőre megállapodás nélküli brexitet jelentő október 31. előtt.

brit
Nagy-Britannia
parlament
Boris Johnson

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.