Ugrás a tartalomra

Trump acélfalat ajánl a demokratáknak

2019.01.07
15:48
2019.01.07
16:01
Forrás
euronews
Donald Trump azt mondta: változtathatnak a mexikói határra telepítendő kerítés anyagán, ha a terv úgy elfogadhatóbb a demokraták számára.

Hajlik a kompromisszumra az amerikai elnök, miközben a harmadik hetébe lépett a kormányzat részleges leállása, amely miatt 800 ezer közalkalmazott kényszerült fizetés nélküli munkaszünetre.

A fal acélból készül majd, kevésbé lesz tolakodó és erősebb lesz - mondta. Trump kormánya többször egyeztetett már a kongresszusi vezetőkkel arról, milyen megoldást találjanak a költségvetés elfogadására. Az elnök a büdzsébe szeretné foglalni a határfal megépítését, a demokraták ezt elutasítják. Az acélfal felvetése békejobbnak is tekinthető az elnök részéről, hogy a törvényhozás jóváhagyja a költségvetést, amely egyúttal biztosítaná az állami intézmények finanszírozását, így azok újra üzemelhetnének. A békejobbot azonban egy fenyegetés is kíséri. Donald Trump megismételte: a következő napok történései függvényében kész szükségállapotot bevezetni. Abban az esetben az elnök a kongresszus beleegyezése nélkül lezárhatja a határt, és a falat is megépítheti.

Donald Trump
fal

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.