Ugrás a tartalomra

Tudományos és Technológiai Park nyílt Nišben

2020.06.09
16:14
2020.06.09
18:50
Forrás
Pannon RTV
A technológiai parkba beköltöző cégek augusztusban kezdik meg a munkát. A három emeletes épületben összesen 14.000 négyzetméternyi terület áll majd a rendelkezésükre.

Fotó: Dimitrije Nikolić/Tanjug

Az eseményen részt vett Aleksandar Vučić szerb elnök is, aki a beruházást rendkívüli jelentőségűnek nevezte és elmondta, hogy értéke 12 és fél millió euró. Az eszközöket az Európai Befektetési Bankon keresztül biztosították, a beruházó pedig az Oktatási Minisztérium. A technológiai parkba beköltöző cégek augusztusban kezdik meg a munkát. A három emeletes épületben összesen 14.000 négyzetméternyi terület áll majd a rendelkezésükre. Az első emeleten a start up vállalatok kapnak kisebb irodákat, valamint üléstermeket és közös tevékenységekre szolgáló nagyobb helyiségeket. A parkon belül laboratóriumot is létrehoznak prototípusok kidolgozásához és 3D nyomtatáshoz. Hozzátette, Szerbiában az IT szektor mintegy 70.000 embert foglalkoztat, akiknek az átlagbére 127.000 dinár. Vučić ma Nišben megtekintette egy gyár építési munkálatait is.

„Nálunk a szufficit, tehát a szoftver-technológiák és termékek kivitele és behozatala közötti különbség 800 millió euró. A kivitelünk egy milliárd 400 millió, emberek! A többletünk 800 millió. Van-e Szerbiának egyebe, amibe nagyobb pénzeket fektethetne, mint ez a szektor vagy a fiatalok tudása?”
 

Tudományos és Technológiai Park
Niš
beruházás
Európai Befektetési Bank
Oktatási Minisztérium

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.