Ugrás a tartalomra

Tüntetés Belgrádban

2023.02.15
19:02
2023.02.15
21:05
Forrás
Pannon RTV, Szabad Európa Rádió
Tüntetés zajlik Belgrádban, a néhány száz elégedetlenkedő polgár amiatt tiltakozik, hogy Aleksandar Vučić kész tárgyalni a koszovói helyzet rendezésére vonatkozó francia-német javaslatról.

A nyugati "ötök" által megfogalmazott terv egyebek mellett azt is tartalmazza, hogy Szerbia nem akadályozhatja Koszovó felvételét a nemzetközi szervezetekbe. A tervezetet az államfő nemrégiben a parlamentben ismertette, és azt is ecsetelte, milyen súlyos következményekkel járna, ha Belgrád nem működne együtt a témában. Egyebek mellett az uniós integrációs folyamat leállításával és a nyugati befektetések megvonásával is számolnia kell az országnak, amennyiben nemet mond a javaslatra.

A javaslat, illetve az államfő ezzel kapcsolatos politikája ellen tüntetők most Belgrádban gyűltek össze, improvizált színpadot alakítottak ki, és a hangosításról is gondoskodtak. A tüntetésen a szerb mellett orosz nemzeti zászlók is előkerültek. A megmozdulást a Szabad Európa Rádió szerint a Narodna patrola, vagyis Nemzeti őrjárat nevű jobboldali szervezet kezdeményezte.

Koszovó
francia-német rendezési terv
Narodna patrola
tüntetés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.