Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Tüntetők fogadták az uniós vezetőket Portóban

2021.05.09
18:40
Forrás
MTI
Miközben az Európai Unió állam- és kormányfői szociális kérdésekről tárgyaltak Porto kongresszusi központjában, a portugál város utcáin több ezren tüntettek az EU szociális politikájának hiányosságai miatt.

A demonstrációt Portugália legnagyobb szakszervezete, a Portugál Dolgozók Általános Szövetsége szervezte. A tömegben sok ápoló is volt. Ők már régóta tiltakoznak a rossz munkakörülményeik miatt.

Az Európai Unió 20 alapelvben foglalja össze azt, hogy mit szeretne elérni a szociális jogok terén. Ezek között olyan pontok vannak, mint a nemek közötti egyenlőség, az egész életen át tartó tanulás, a munkanélküli ellátás vagy a munka és a magánélet közötti egyensúly.

Porto
Portugália
EU-csúcs
tüntetés

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.