Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Tüntetők fogadták az uniós vezetőket Portóban

2021.05.09
18:40
Forrás
MTI
Miközben az Európai Unió állam- és kormányfői szociális kérdésekről tárgyaltak Porto kongresszusi központjában, a portugál város utcáin több ezren tüntettek az EU szociális politikájának hiányosságai miatt.

A demonstrációt Portugália legnagyobb szakszervezete, a Portugál Dolgozók Általános Szövetsége szervezte. A tömegben sok ápoló is volt. Ők már régóta tiltakoznak a rossz munkakörülményeik miatt.

Az Európai Unió 20 alapelvben foglalja össze azt, hogy mit szeretne elérni a szociális jogok terén. Ezek között olyan pontok vannak, mint a nemek közötti egyenlőség, az egész életen át tartó tanulás, a munkanélküli ellátás vagy a munka és a magánélet közötti egyensúly.

Porto
Portugália
EU-csúcs
tüntetés

Most

23:32

Nem jutott döntőbe a szerb férfi röplabda-válogatott

A szerb válogatott az olaszokkal mérte össze tudását az Európa-bajnokság elődöntőjében, Katowicében. A mérkőzés rendkívül szoros volt. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, de kiváló játékuknak köszönhetően az olaszok nyertek 3:1-re.
19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.