Ugrás a tartalomra

Tüntetőket öltek meg Irakban

2019.10.05
22:40
Forrás
Euronews
Öt ember meghalt a Bagdadban ismét fellángolt kormányellenes tüntetésekben szombaton - közölték hivatalos iraki források.

A fővárosban immár ötödik napja tartanak a demonstrációk, az áldozatokat a biztonsági erők lőtték agyon. Rendőrségi és kórházi beszámolók szerint szombaton Bagdad déli városrészében egy, míg központjában négy ember veszítette életét, 13 másik pedig megsebesült. Az ENSZ emberi jogi főbiztossága 3000-re teszi az elmúlt napokban megsebesült emberek számát, az iraki emberi jogi bizottság szerint a halálos áldozatok száma eléri a százat.

Az újabb összecsapások azt követően robbantak ki, hogy a hatóságok feloldották a kedden kezdődött tüntetések nyomán bevezetett kijárási tilalmat. Az emberek a munkanélküliség, a kormányzati korrupció és az elégtelen közszolgáltatások miatt demonstrálnak Irakban.

Irak
Bagdad
lövöldözés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.