Ugrás a tartalomra
FoNet/Instagram

Új fejezet kezdődik Szerbia és Norvégia kapcsolatában

2022.11.28
09:00
2022.11.28
16:45
Forrás
Szerbiai RTV
A zöld átállásra való segítségnyújtásban Norvégia segítségnyújtó szerepe is felmerült.

Új fejezet kezdődik Szerbia és Norvégia kapcsolatában - jelentette ki Aleksandar Vučić kétnapos oslói látogatása során. A szerb államfő a norvég parlamentbe is ellátogatott, ahol találkozott annak elnökével, Masud Gharahkhanival. Ezt követően Jonas Gahr Støre miniszterelnökkel tárgyalt. Számos Szerbia számára fontos témát vitattak meg, a kétoldali és gazdasági együttműködéstől az energetikai, infrastrukturális és beruházási tervekig, mindenről szó esett. A szerb államfő elmondta, Szerbiának meg kell reformálnia az energiaszektort, valamint növelnie kell a megújuló energiaforrásokba való befektetés is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Az első lépések fájdalmasak. Említek egyet ezek közül, amelyek nem könnyűek. Ezek pedig a nagy változások a közvállalatok területén. Csak egynél mondták azt a 4 vagy 5 energetikai területen működő közül, hogy nem szükséges vezetést váltani. A többinél azt mondták, hogy muszáj változtatni.”

Szerbia
Norvégia
kapcsolat
energia
Aleksandar Vučić

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.