Ugrás a tartalomra

Új fejezet kezdődik Szerbia és Norvégia kapcsolatában

2022.11.28
09:00
2022.11.28
16:45
Forrás
Szerbiai RTV
A zöld átállásra való segítségnyújtásban Norvégia segítségnyújtó szerepe is felmerült.

Új fejezet kezdődik Szerbia és Norvégia kapcsolatában - jelentette ki Aleksandar Vučić kétnapos oslói látogatása során. A szerb államfő a norvég parlamentbe is ellátogatott, ahol találkozott annak elnökével, Masud Gharahkhanival. Ezt követően Jonas Gahr Støre miniszterelnökkel tárgyalt. Számos Szerbia számára fontos témát vitattak meg, a kétoldali és gazdasági együttműködéstől az energetikai, infrastrukturális és beruházási tervekig, mindenről szó esett. A szerb államfő elmondta, Szerbiának meg kell reformálnia az energiaszektort, valamint növelnie kell a megújuló energiaforrásokba való befektetés is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Az első lépések fájdalmasak. Említek egyet ezek közül, amelyek nem könnyűek. Ezek pedig a nagy változások a közvállalatok területén. Csak egynél mondták azt a 4 vagy 5 energetikai területen működő közül, hogy nem szükséges vezetést váltani. A többinél azt mondták, hogy muszáj változtatni.”

Szerbia
Norvégia
kapcsolat
energia
Aleksandar Vučić

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.