Ugrás a tartalomra

Új főtitkár és új frakció a tartományi képviselőházban

2023.02.23
13:16
2023.02.23
17:03
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a tartományi képviselőház. Megválasztották a vajdasági parlament új főtitkárát Sandra Stojković személyében.

Új ellenzéki frakció alakult a tartományi képviselőházban. Az Új Szerbiai Demokrata Párt és a Mozgalom a Szerb Királyság Megújításáért képviselői hozták létre. Nyolc képviselőjük van. Az együttműködésük fontos része a jövőre esedékes tartományi parlamenti választásra való készülés.

Goran Ivančević, frakcióvezető, NADA - Új Szerbiai Demokrata Párt - Mozgalom a Szerb Királyság Megújításáért: „A közös frakció alapvetően politikai és valamilyen szinten szimbolikus jelentőséggel bír, és természetesen szervezeti, technikai tartalommal rendelkezik. A következő évben megrendezésre kerülő tartományi és önkormányzati választásokkal kapcsolatos is persze.”

Az ülésen megválasztották a tartományi képviselőház új főtitkárát Sandra Stojković személyében. A VMSZ megköszönte Nikola Banjac eddigi munkáját, valamint támogatásáról biztosította az új főtitkárt.

Pirkov Ilija, frakcióvezető-helyettes, VMSZ: „A VMSZ képviselőcsoportja nevében meg szeretném köszönni az eddigi eredményes közreműködést és a korrekt munkát dr. Nikola Banjac okleveles jogász úrnak, a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőház eddigi főtitkárának. Ugyanakkor képviselőcsoportunk nevében gratulálok és sikeres és eredményes munkát kívánok az újonnan megválasztásra kerülő, újvidéki illetőségű dr. Sandra Stojković okleveles jogászasszony kinevezése kapcsán a képviselőház főtitkári tisztségére.”

A pontok között szerepelt a Vajdaság területén működő középiskolák számának és területi szervezésének módosítása, valamint a Szabadka-Nagybecskerek-Kevevára út területrendezési terve is. A Szabadka-Zenta szakaszra vonatkozó részt módosították, ami lehetővé teszi a mezőgazdasági termelők számára az úton való közlekedést illetve annak átjárását.

ellenzék
frakció
Tartományi Képviselőház
ülés
Goran Ivančević
Pirkov Ilija

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.