Ugrás a tartalomra

Új hitel az új gyermeket előre vállaló házaspárok számára

2023.10.25
19:55
2023.10.25
20:00
Forrás
portfolio.hu, hirado.hu
Új kamattámogatott hitelt vezet be a magyar kormány az új gyermeket előre vállaló házaspárok számára 2024. január 1-jétől.

Az eddigi családi otthonteremtési kedvezmény, vagyis a CSOK, ami 2015 óta él Magyarországon, 233 ezer családnak segített otthont teremteni. A jövő évtől életbe lépő CSOK PLUSZ szerint a hitelösszeg a teljes gyermekszámtól függően 15, 30 és 50 millió forint lehet, a kamat egységesen 3 százalék. Az eddigi CSOK-hoz képest nagy újdonság, hogy a második gyermektől kezdődően gyermekenként 10 millió forint tartozást enged el a kormány a hiteltartozásból. Elsősorban édesanyák vehetik fel a CSOK PLUSZt, házasnak kell hozzá lenni, egyedülállók nem igényelhetik jövőbeni gyermek vállalására. Előre vállalt örökbefogadott gyermekek után ugyanúgy igényelhető lesz, mint vér szerinti gyermekekre.

hitel
kamattámogatott
magyar kormány
gyermek
gyermekvállalás
CSOK
CSOK PLUSZ

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.