Ugrás a tartalomra

Újabb ország vonta vissza Koszovó elismerését

2019.01.19
13:41
2019.01.19
17:10
Forrás
Szerbiai RTV
A Palau Köztársaság vonta vissza Koszovó függetlenségének elismerését - közölte a Klan Kosova televízió.

Információik szerint ezúttal a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportjain elhelyezkedő csendes-óceáni szigetország, Palau Köztársaság döntött úgy, hogy a továbbiakban nem ismeri el Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét. Tavaly egyébként tíz ország döntött hasonlóképpen, a Palau Köztársaság pedig már a 13. olyan állam, amely visszavonja az elismerését. A témával kapcsolatban Ivica Dačić szerb külügyminiszter a Szerbiai RTV Híradójának azt nyilatkozta, hogy a hírt egyelőre nem tudja sem cáfolni, sem megerősíteni, de szavai szerint hamarosan további országok dönthetnek hasonlóan.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Az úgynevezett koszovói külügyminisztérium cáfolta ezeket a híreket. Pacolit azonban ez nem zavarta abban, hogy levelet küldjön Palau elnökének, amelyben meglepődését fejezte ki, hogy ez megtörténik-e, vagy sem és így tovább. Mondtam már, hogy ezt hétfőn fogom bejelenteni, és addig nem fogok erről beszélni. Annyi azonban biztos, hogy ez már a 13. ország lesz, amely visszavonja a függetlenség elismerését, legyen szó Palauról, vagy sem. Pristinában csak gondolkodjanak, mert nem csak Palau, hanem több is lesz.”
 

függetlenség
Palau Köztársaság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.