Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Újabb uniós csatlakozási fejezetek nyílhatnak meg még az idén

2018-10-05
15:17
Forrás
Szerbiai RTV
További uniós csatlakozási fejezetek nyílhatnak meg még az év vége előtt - erősítette meg Jadranka Joksimović, miután David McAllisterrel tárgyalt.

A szerb eurointegrációért felelős miniszter egyebek mellett Szerbia előrehaladásáról, a reformokról és a térségben fennálló politikai helyzetről is egyeztetett az európai jelentéstevővel. David McAllister Belgrádban Ana Brnabićtyal is találkozott. A szerb kormányfő leszögezte, a gazdasági stabilitás, a közigazgatás és a jogállamiság reformja az ország hosszú távú fejlődésének alapja, és ezt nem csupán a teljes jogú EU-tagság biztosítja. Ana Brnabić kedvező jelentést vár Szerbiáról november végén.

Jadranka Joksimovic
David McAllister
csatlakozási fejezetek

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.
18:47, Frissítve: 18:56

Karácsonyra készülődik Budapest

Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.