Ugrás a tartalomra

Újdonságok a szerbiai egészségügyben

2019.04.03
23:51
2024.03.19
08:45
Forrás
Magyar Szó
A Köztársasági Képviselőház megszavazta az egészségügyi törvénycsomagot. Mindenekelőtt a szűrővizsgálatokon való részvétellel kapcsolatos kötelezettségeket szeretnék tudatosítani a polgárokban.

A háziorvos ezentúl két hónapra adhat betegszabadságot, s csak ez után kell az orvosi bizottsághoz fordulni. A súlyos betegségben szenvedő gyermekek szülei pedig a gyógykezelés idején – ha gyermekük mellett kell maradniuk – megkapják a fizetésük 100 százalékát, a megkezdett betegszabadságot pedig 6 havonta kell hosszabbítani.

Az egészségvédelmi kerettörvény szerint a primáris egészségügyi ellátás, vagyis az egészségházak már nem lesznek az önkormányzatok hatáskörében, hanem állami szinten gondoskodnak róluk, azzal, hogy Vajdaság területén ezeket a jogokat a tartomány gyakorolja majd. Az önkormányzatokhoz tartoznak ezek után is a gyógyszertárak és a mentőszolgálat.

egészségügy
parlament
képviselőház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.