Ugrás a tartalomra

Újjáéledőben van az al-Kaida

2018.12.23
21:09
2018.12.23
21:19
Forrás
MTI
A brit belügyminisztérium belbiztonsági államtitkára szerint újjáéledőben van és ismét a polgári repülést fenyegeti az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat.

Ben Wallace államtitkár a The Sunday Times brit lapnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletsorozatért felelős csoport újból egyre nagyobb fenyegetést jelent, és újra gondot okoznak a nemzetbiztonságért felelős kormányilletékeseknek. Wallace szerint a hírszerzési információk arra vallanak, hogy az al-Kaida repülőgépek megsemmisítésére alkalmas technológia kifejlesztésén dolgozik, akár robbanóanyagokkal megrakott drónokat is használhatnak a jövőben. Az államtitkár szerint az al-Kaida és annak sejtjei ma már ismét aktívak Szíriában, Afganisztánban, Jemenben, Líbiában és a térség több más országában.

Al-Kaida
terror
Ben Wallace

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.