Ugrás a tartalomra
Pixabay/Hans

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

2021.07.30
20:13
Forrás
novosti.rs
Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.

A visegrádi államok külügyminisztereinek közös közleményében, amelyet Szijjártó Péter magyar tárcavezető is kézjegyével látott el, az áll, hisznek a nyugat-balkáni államok együttműködésében, amely a régió stabilitását és fejlődését segíti elő. Azt is leszögezik, hogy támogatják a régió országainak uniós csatalakozási törekvéseit is. 

V4-ek
Visegrádi négyek
mini schengen
Nyitott Balkán

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.