Ugrás a tartalomra
Pixabay/Hans

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

2021.07.30
20:13
Forrás
novosti.rs
Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.

A visegrádi államok külügyminisztereinek közös közleményében, amelyet Szijjártó Péter magyar tárcavezető is kézjegyével látott el, az áll, hisznek a nyugat-balkáni államok együttműködésében, amely a régió stabilitását és fejlődését segíti elő. Azt is leszögezik, hogy támogatják a régió országainak uniós csatalakozási törekvéseit is. 

V4-ek
Visegrádi négyek
mini schengen
Nyitott Balkán

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.