Ugrás a tartalomra

Vajdasági fejlesztési terv

2022.03.22
15:22
2022.03.22
17:05
Forrás
Pannon RTV
Március elején megkezdődött Vajdaság 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének a kidolgozása.

Ez magába foglalja a fejlesztés jövőképének és irányának meghatározását, valamint azokat a tevékenységeket, amelyek a következő évtizedben a tartomány kitűzött céljaihoz vezetnek. A tervet a tartományi regionális fejlesztési titkárság a Vajdasági Fejlesztési Ügynökséggel közösen dolgozza ki.

A fejlesztési terv stratégiai keretet ad, amely alapján meghatározzák a konkrét aktivitásokat és irányítják a forrásokat. Ezzel jelentősen befolyásolhatók az élet- és munkakörülmények Vajdaságban, mondta el Maja Sokić Heger, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség stratégiai kutatási osztályának vezetője: „Ennek a folyamatnak a legfontosabb alapelve a nyilvánosság bevonása, a folyamat átláthatósága, és nemcsak a lakosság, hanem a szakmai nyilvánosság minél nagyobb mértékű bevonása. Most már a fejlesztési irányok jövőképének és a prioritások meghatározásának a fázisában vagyunk, és a kezdetektől fogva felhívtuk a nyilvánosságot, hogy kapcsolódjon be.”

A lakosság véleményének kikérése érdekében kidolgoztak egy online felületet, amelyen keresztül lehet követni a fejlesztési terv alakulását. A planrazvojaapv.rs oldalon március 24-ig kitölthető egy kérdőív is: „A kicsit hosszabb kérdőíven keresztül a lakosoknak lehetőséget adunk arra, hogy elmondhassák, mit gondolnak a helyzetről a társadalmi-gazdasági élet, a környezetvédelem, az infrastruktúra és egyebek minden területén. Természetesen lehetőséget adunk arra, hogy elmondják, ők mit és milyen módon változtatnának az általuk legfontosabbnak tartott dolgokban.”

A fejlesztési tervvel nem oldható meg minden kihívás, de felismerhető, hogy mi a legfontosabb számunkra, és milyen irányba kell elmozdulni a vajdasági életszínvonal javítása érdekében, ehhez azonban fontos a minél tömegesebb véleménynyilvánítás, szögezte le Maja Sokić Heger.

Vajdaság
fejlesztés
terv
Maja Sokić Heger

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.