Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdasági fejlesztési terv

2022.03.22
15:22
2022.03.22
17:05
Forrás
Pannon RTV
Március elején megkezdődött Vajdaság 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének a kidolgozása.

Ez magába foglalja a fejlesztés jövőképének és irányának meghatározását, valamint azokat a tevékenységeket, amelyek a következő évtizedben a tartomány kitűzött céljaihoz vezetnek. A tervet a tartományi regionális fejlesztési titkárság a Vajdasági Fejlesztési Ügynökséggel közösen dolgozza ki.

A fejlesztési terv stratégiai keretet ad, amely alapján meghatározzák a konkrét aktivitásokat és irányítják a forrásokat. Ezzel jelentősen befolyásolhatók az élet- és munkakörülmények Vajdaságban, mondta el Maja Sokić Heger, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség stratégiai kutatási osztályának vezetője: „Ennek a folyamatnak a legfontosabb alapelve a nyilvánosság bevonása, a folyamat átláthatósága, és nemcsak a lakosság, hanem a szakmai nyilvánosság minél nagyobb mértékű bevonása. Most már a fejlesztési irányok jövőképének és a prioritások meghatározásának a fázisában vagyunk, és a kezdetektől fogva felhívtuk a nyilvánosságot, hogy kapcsolódjon be.”

Pannon RTV

A lakosság véleményének kikérése érdekében kidolgoztak egy online felületet, amelyen keresztül lehet követni a fejlesztési terv alakulását. A planrazvojaapv.rs oldalon március 24-ig kitölthető egy kérdőív is: „A kicsit hosszabb kérdőíven keresztül a lakosoknak lehetőséget adunk arra, hogy elmondhassák, mit gondolnak a helyzetről a társadalmi-gazdasági élet, a környezetvédelem, az infrastruktúra és egyebek minden területén. Természetesen lehetőséget adunk arra, hogy elmondják, ők mit és milyen módon változtatnának az általuk legfontosabbnak tartott dolgokban.”

Pannon RTV

A fejlesztési tervvel nem oldható meg minden kihívás, de felismerhető, hogy mi a legfontosabb számunkra, és milyen irányba kell elmozdulni a vajdasági életszínvonal javítása érdekében, ehhez azonban fontos a minél tömegesebb véleménynyilvánítás, szögezte le Maja Sokić Heger.

Vajdaság
fejlesztés
terv
Maja Sokić Heger

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.