Ugrás a tartalomra

A választáson való részvétel fontosságát hangsúlyozták a kispiaciaknak

2018.03.31
08:20
2018.03.31
22:26
A magyarországi kormány az elmúlt években példátlan és megkérdőjelezhetetlen segítséget nyújtott a délvidéki magyaroknak – hangzott el a VMSZ által szervezett lakossági fórumon Kispiacon.

A magyarországi kormány az elmúlt években példátlan és megkérdőjelezhetetlen segítséget nyújtott a délvidéki magyaroknak – hangzott el a VMSZ által szervezett lakossági fórumon Kispiacon.

A Vajdasági Magyar Szövetség tagjai pénteken este arra buzdították a falu lakóit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a mostani magyarországi választáson és a Fidesz-KDNP mellett tegyék le a voksukat.

Hogy az elmúlt években Magyarország felkarolta a határon túli magyarokat, az a kispiaci lakosok életében is nagy változásokat hozott - véli Szarapka Ede Kispiac Helyi Közösség tanácselnöke. „Kispiac esetében nem kérdés, hogy mennyire fontos nekünk a nemzeti választáson való részvétel és hogy számunkra az elmúlt pár év ez a kormány által mekkora pozitívumokat hozott.”

A Prosperitati Alapítvány pályázatai mellett többek között az ösztöndíjprogramok, a legkisebbeknek szánt csomagok, a kiemelt jelentőségű magyar épületek felújítása, valamint az új épületek felépítése is hatalmas lehetőségeket jelentenek a vajdasági magyarok számára. Mindez nem valósulhatott volna meg a jelenlegi magyar kormány támogatása nélkül. Nyilas Mihály, elnökségi tag, VMSZ: „Nagyon fontos, hogy mindaz, ami az elmúlt 8 évben megvalósult folytatódjon és legyen aki ezt folytassa. Egyértelmű, hogy a magyarság itt olyan helyzetbe jutott és valóban úgy érezheti, hogy az egységes magyar nemzet része.”

A jelenlegi magyarországi kormány egy nemzetben gondolkodik és ezt nemcsak erkölcsi, hanem anyagi támogatással is bizonyította az elmúlt időszakban. A vajdaságiaknak ezért mindenféleképp a Fidesz-KDNP-t kell támogatniuk – mondta Kormányos László, a VMSZ tartományi képviselője. „Erősítsük azt a hitet és elszántságot, hogy a napokban megérkezett levelekben egyértelműen tudják, és remélem, hogy tudni is fogják kire kell szavazni. Amikor a saját és a gyermekeik jövőjére tekintenek, akkor mindenféleképp a nemzeti kormányra gondolunk.”

Orbán Viktor kormánya őszinte barátsággal fordult a határon túli magyarokhoz és nem csak az anyanyelv, az oktatás, vagy a tájékoztatás tekintetében, hanem a gazdaság szférájában is olyan támogatást tudott nyújtani, amely az itthonmaradás lehetőségét biztosítja – emelte ki Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági képviselője. „Arról szeretnénk a kispiaciakat is meggyőzni, hogy fontos az, hogy részt vegyenek a választáson és minél nagyobb számban éljenek a szavazati jogukkal. Ezt a bizalmat tisztelettel arra kérjük, hogy a Fidesz-KDNP-nek adják és a 13-asra ikszeljenek. Nagyon fontos az, hogy az együttműködést, amit megkezdtünk velük folytatni tudjuk.”

Azok a vajdaságiak, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel és módjukban áll április 8-án ott tartózkodni, mindenféleképp használják ki ezt a lehetőséget, mivel így az adott település vagy város helyi jelöltjét is támogatni tudják – hangzott el a kispiaci lakossági fórumon.

lakossági fórum
választás
VMSZ

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.