Ugrás a tartalomra

A választási bizottságok tagjai a leggyengébb láncszemek

2019.12.16
08:26
2019.12.16
11:15
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai Központi Választási Bizottság 500 személy kiképzését kezdte meg.

A cél, hogy az elkövetkező választásokon a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsék a hibák és a panaszok számát. Az országban a választások alkalmával a leggyengébb láncszemeknek a 8000 választókörzetben szolgálatot teljesítő választási bizottságok tagjai bizonyulnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy számos tag nem ismeri a választások menetét. A képzés célja, hogy teljes mértékben kiküszöböljék a hibákat, főként azokat, amelyek a hiányos ismeretekből erednek, mivel ezeket számos alkalommal a szavazók előre megfontolt manipulációknak vélik. A Köztársasági Statisztikai Hivatal szerint a következő lépés, hogy a választási bizottságok elnökeivé pártfüggetlen jogászokat nevezzenek ki, a többi tagot pedig továbbképeznék. A leggyakoribb hibákról Bojan Klačar, a Cesid munkatársa beszélt a Szerbiai RTV-ben.

A kitöltött jegyzőkönyvbe belejavítanak, a jószomszédi viszonyok miatt személyi igazolvány vagy okmányok nélkül engedélyezik, hogy valaki szavazzon, mobiltelefonokat használnak. A választások alkalmával nincs eljárás, mert minden eljárás politikai következményekkel járhat. Ezért fontos ezeket a személyeket kiképezni, mert pontosan ezek a személyek vannak leginkább a polgárok szeme előtt. ”

kiképzés
bizottsági tag

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.