Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Választási szabályok uniós közvetítéssel

2021.09.22
21:30
Forrás
Pannon RTV
A Közügyek stábja a szerbiai választásokkal foglalkozott. Az ellenzék egy része jövőre is bojkottálhatja a voksolást

Szerbiában jövőre választásokat tartanak, de továbbra is kérdéses, hogy kik vesznek részt rajta. Ugyanis felemás eredménnyel zárult a szerbiai hatalmi és ellenzéki pártok választási egyeztetése, az Európai Parlament közvetítésével sem sikerült közös megegyezésre jutniuk a politikusoknak. 16 intézkedést javasoltak a szerbiai választások lebonyolításával kapcsolatban, köztük egy Médiamegfigyelő testületet létrehozását, valamint a Köztársasági Választási Bizottság állandó összetételének bővítését az ellenzéki pártok képviselőivel. Az ellenzéki pártok többsége nem elégedett a felkínált megoldással. A terv szerint a köztársasági elnök-, valamint a parlamenti választást jövő április elején tartják Szerbiában. Az egyik lehetséges dátum április 3-a lenne.

A mostani egyeztetésen a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is részt vettek. Kovács Elvirát, a parlament alelnökét Pethő Attila kérdezte Belgrádban.

választások
Közügyek
uniós közvetítés

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.