Ugrás a tartalomra

Választási szabályok uniós közvetítéssel

2021.09.22
21:30
Forrás
Pannon RTV
A Közügyek stábja a szerbiai választásokkal foglalkozott. Az ellenzék egy része jövőre is bojkottálhatja a voksolást

Szerbiában jövőre választásokat tartanak, de továbbra is kérdéses, hogy kik vesznek részt rajta. Ugyanis felemás eredménnyel zárult a szerbiai hatalmi és ellenzéki pártok választási egyeztetése, az Európai Parlament közvetítésével sem sikerült közös megegyezésre jutniuk a politikusoknak. 16 intézkedést javasoltak a szerbiai választások lebonyolításával kapcsolatban, köztük egy Médiamegfigyelő testületet létrehozását, valamint a Köztársasági Választási Bizottság állandó összetételének bővítését az ellenzéki pártok képviselőivel. Az ellenzéki pártok többsége nem elégedett a felkínált megoldással. A terv szerint a köztársasági elnök-, valamint a parlamenti választást jövő április elején tartják Szerbiában. Az egyik lehetséges dátum április 3-a lenne.

A mostani egyeztetésen a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői is részt vettek. Kovács Elvirát, a parlament alelnökét Pethő Attila kérdezte Belgrádban.

választások
Közügyek
uniós közvetítés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.