Ugrás a tartalomra

Válságkabinetet hozott létre az olasz kormány

2019.04.13
07:19
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Válságkabinetet hozott létre az olasz kormány az olasz minisztériumok lépéseinek összehangolására a líbiai konfliktushelyzet megoldásáig - jelentette be a római kormánypalota pénteken.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök rendkívüli megbeszélést tartott a líbiai fejleményekről a külügyminiszterrel és a védelmi miniszterrel. Telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral.

Az olasz miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint a római kormány folyamatosan egyeztet az Amerikai Egyesült Államokkal és Franciaországgal is az észak-afrikai országban zajló eseményekről.

Az ANSA olasz hírügynökség helyszíni jelentése szerint Tripoliban tüntetés zajlott Halífa Haftar tábornok és Franciaország ellen. Ehhez részben a La Repubblica olasz napilapban megjelent hírek vezettek, miszerint Haftar tábornok Párizzsal egyeztetett az offenzívája elindításáról. 

olasz
kormány
válságkabinet
Giuseppe Conte

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.