Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Claudio Peri/ANSA

Válságkabinetet hozott létre az olasz kormány

2019-04-13
07:19
Forrás
MTI
Válságkabinetet hozott létre az olasz kormány az olasz minisztériumok lépéseinek összehangolására a líbiai konfliktushelyzet megoldásáig - jelentette be a római kormánypalota pénteken.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök rendkívüli megbeszélést tartott a líbiai fejleményekről a külügyminiszterrel és a védelmi miniszterrel. Telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral.

Az olasz miniszterelnöki hivatal bejelentése szerint a római kormány folyamatosan egyeztet az Amerikai Egyesült Államokkal és Franciaországgal is az észak-afrikai országban zajló eseményekről.

Az ANSA olasz hírügynökség helyszíni jelentése szerint Tripoliban tüntetés zajlott Halífa Haftar tábornok és Franciaország ellen. Ehhez részben a La Repubblica olasz napilapban megjelent hírek vezettek, miszerint Haftar tábornok Párizzsal egyeztetett az offenzívája elindításáról. 

olasz
kormány
válságkabinet
Giuseppe Conte

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.