Ugrás a tartalomra

Várady: A jövőben kicsit visszafogottabban viseltetnek Koszovó további elismerése terén

2017.10.09
15:59
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Várady nem hiszi, hogy Koszovó visszacsatolása újra napirendre kerül, de a Katalóniával való párhuzam miatt a jövőben nagyobb megértésre számít Szerbia helyzetével kapcsolatban.

Várady Tibor akadémikus és nemzetközi jogász a katalóniai népszavazást követően arra számít, hogy a jövőben kicsit visszafogottabban viseltetnek Koszovó további elismerése terén, azonban az elismeréséről szóló döntések felülvizsgálatára szerinte nem kerül sor. „A közeljövőben valószínűleg nem kerül sor Koszovó újabb elismerésére. Nem hiszem, hogy Koszovó visszacsatolása újra napirendre kerül” – hangsúlyozta a Szerbiai RTV-nek.

Várady a Katalóniával való párhuzam miatt a jövőben nagyobb megértésre számít Szerbia helyzetével kapcsolatban. Koszovó megítélésében nem vár gyökeres változásokat, de azt mondja, az UNESCO-ba való felvétele során valószínűleg sokkal több tartózkodó lesz, mert sokkal inkább jelen lesz a Katalóniával vont párhuzam.

Az, hogy az EU-tagállamok közül bármelyik is hangot ad annak, hogy tévedett, amikor elismerte Koszovó függetlenségét, Várady Tibor szerint elképzelhető, de nem valószínű.

Várady Tibor
Koszovó
Katalónia
Szerbia

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.