Ugrás a tartalomra

Varga Judit: Biztosítani kell a kárpátaljai magyar kisebbség jogait

2023.09.19
08:26
2023.09.19
08:33
Forrás
MTI
Az Európai Ügyekkel Foglalkozó Bizottságok Konferenciáján szólalt fel a magyar politikus.

Amennyiben Kijev nem biztosítja az Ukrajnában élő kisebbségek jogait, akkor Magyarország nem támogatja az ország európai integrációját - jelentette ki Varga Judit hétfőn Madridban, az Európai Ügyekkel Foglalkozó Bizottságok Konferenciáján. A magyar Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke kiemelte, az ukrajnai magyar kisebbségi jogokat legalább a 2015-ös szinten kell biztosítani, a legújabb fejlemények viszont azt mutatják, hogy teljes jogfosztás zajlik Kárpátalján.

A politikus a nyugat-balkáni bővítés kapcsán elmondta, annak Magyarország hosszú évek óta elkötelezett támogatója. Emlékeztetett, hogy Szerbia lassan tíz éve folytatja a csatlakozási tárgyalásokat az unióval.

Varga Judit
Európai Ügyekkel Foglalkozó Bizottságok Konferenciája
kisebbségi jogok

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.