Ugrás a tartalomra

Várhelyi Olivér: A nyugat-balkáni régiónak együtt kell működnie

2020.10.08
19:17
2020.10.08
21:08
Forrás
Szerbiai RTV
Bízom benne, hogy az új szerb kormány gyorsan megalakul és felgyorsulnak a reformok - mondta Várhelyi Olivér az Ana Brnabićtyal folytatott egyeztetését követően.

Az Európai Unió bővítési biztosa hangsúlyozta, hogy a nyugat-balkáni régiónak együtt kell működnie, és pont ezt célozzák meg az Európai Bizottság által előlátott tervek, amelyek a régiók együttműködésén alapulnak. Egyféle Mini-Schengen segíthetne ebben, ami lehetővé teszi a munkaerő és az áru szabad áramlását. A szerb kormány pozitív hozzáállását tapasztalom, a választásokkal sok időt vesztettünk, ezért most gyors eredményekre van szükség, amelyek egy pozitívabb jelentést eredményezhetnek - mondta Várhelyi. Ana Brnabić a találkozót követően azt mondta, hogy a szerb kormány számára továbbra is prioritást jelent az uniós tagság elnyerése, ez pedig nemcsak az ország és annak lakosai, hanem az egész régió stabilitása szempontjából is fontos. 

Várhelyi Olivér
Nyugat-Balkán
nyugat-balkáni
Ana Brnabić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.