Ugrás a tartalomra

Vatikán és Németország új nagykövetet küldött Budapestre

2022.10.04
17:52
Forrás
MTI
A Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött a Budapestre - közölte Szijjártó Péter Facebook oldalán.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, Michael Wallace Banach apostoli nunciusnak megerősítette, hogy Magyarország büszke keresztény örökségére és arra, hogy Mária országának vallhatjuk magunkat.

Julia Katharina Gross új német nagykövet Magyarországra érkezése kapcsán Szijjártó elmondta, Németország és Magyarország kapcsolatában a gazdasági együttműködés egy igazi sikertörténet. A kereskedelmi forgalom tavaly minden korábbi rekordot megdöntött és a német vállalatok folyamatosan hozzák Magyarországra a beruházásaikat - írta a miniszter hozzátéve, hogy Julia Katharina Gross nagykövettel ennek szellemében folytatják a közös munkát a jövőben. 

Magyarország
nagykövet
Szijjártó Péter

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.