Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Paul White

Véres állatszemeket küldtek ukrán nagykövetségekre

2022.12.02
15:54
Forrás
Euronews
Állatszemeket tartalmazó csomagokat küldtek hat európai ukrán nagykövetségre - közölte a kijevi külügyminisztérium.

Oleg Nyikolenko szóvivő szerint ilyen vérrel átitatott csomagokat kapott Ukrajna magyarországi, olaszországi, hollandiai, lengyelországi, horvátországi és ausztriai nagykövetsége is. Az egyelőre nem derült ki, hogy ki küldte ezeket a csomagokat a nagykövetségekre és konzulátusokra - írja a BBC.

Mindeközben az orosz haderő azon dolgozik, hogy bekerítse Bahmut városát, amely egy kulcsfontosságú logisztikai csomópont a Donbaszban. Joe Biden amerikai elnök azt ígérte: felelősségre vonják majd Vlagyimir Putyin orosz elnököt az orosz haderő Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekményei miatt. Az Európai Unió Tanácsa közben arról állapodott meg a tagállamokkal, hogy harmonizálni fogják fegyverbeszerzéseiket a jövőben.

szem
Ukrajna
Oroszország
nagykövetség

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.