Ugrás a tartalomra

A visegrádi országok szerbiai nagyköveteivel találkozott ma Joksimović

2020.06.16
19:16
2020.06.16
19:24
Forrás
Szerbiai RTV
Jelentős támogatást biztosítanak a V4 országok Szerbia európai integrációja kapcsán - jelentette ki Jadranka Joksimović szerb uniós integrációért felelős miniszter a tárgyalást követően Belgrádban.

Magyarországot Pintér Attila képviselte.

A V4-ek és Szerbia közötti együttműködésről, és aktuális kérdésekről egyeztettek a felek.

Jadranka Joksimović elmondta, Szerbia folytatja a megkezdett reformpolitikát, amely a teljes jogú uniós tagsághoz szükséges. Szavai szerint a koronavírus-járvány okozta válság lehetőséget biztosított arra, hogy szolidaritást mutassanak a felek, az EU Szerbia felé és fordítva.

Köszönetet mondott a V4-ek eddigi erőfeszítéseiért, amelyek arra irányultak, hogy felgyorsuljon a nyugat-balkáni ország integrációja. A visegrádi országok egyúttal továbbra is támogatásukról biztosították Szerbiát.

V4
Jadranka Joksimović
Belgrád
Pintér Attila
Visegrádi négyek
nagykövet

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.