Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

Visszavonul Sebastian Kurz

2021.12.02
14:35
Forrás
hvg.hu
Visszavonul a politikai életből Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár.

A konzervatív Osztrák Néppárt elnöke és parlamenti képviselője még októberben mondott le a kancellári posztról, miután az osztrák ügyészi hivatal nyomozást indított ellene korrupció gyanújával. Sebastian Kurz most a pártelnöki és a frakcióvezetői posztjáról is lemondott.

Mint azt mai sajtótájékoztatóján kifejtette, hálás, hogy tíz évig szolgálhatta hazáját, de ezentúl több időt szeretne tölteni családjával. A 35 éves, korábbi kormányfő 2017 óta volt a Néppárt elnöke.

Sebastian Kurz
Ausztria
visszavonul

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.