Ugrás a tartalomra

Vita a közbeszerzési törvényjavaslatról

2012.12.26
16:44
A közbeszerzési törvényjavaslatról tárgyalt ma a szerbiai parlament
A közbeszerzési törvényjavaslatról tárgyalt ma a szerbiai parlament. Az előterjesztő Szerb Haladó Párt szerint az új törvény akár egy milliárd euró megtakarítást is jelenthet az államháztartásnak. A Vajdasági Magyar Szövetség szerint a tervezet jelentős előrelépés az Európai Uniós jogharmonizáció felé. A Demokrata párt csak akkor támogatja a javaslatot, ha elfogadják módosító indítványát, miszerint 600 millió eurós kölségvetési alapot hoznak létre.  A Liberális Demokrata párt nem szavazza meg tervezetet, mert nem bízik a kormányban, amely az egyes közvállalatok vezetőinek- szerintük - botrányos kinevezéséért felelős. Pék Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője üdvözölte a javaslatot, többek között azért, mert a közbeszerzések során környezetvételmi szempontokat is figyelembe vesznek, valamint egy központi nyilvántartási adatbázist hoznak majd létre az ajánlattevőkről. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1IBTyGj0FS4 A mai általános vitát a közbeszerzési törvénytervezetről pénteken követi majd a részletes vita, amikor a mósosító javaslatokat tárgyalják. A VMSZ ezt követően folgal majd állás az indítvánnyal kapcsolatban. A köztársasági képviselőház várhatóan szombaton szavaz a közbeszerzési törvényről.   Az ellenzék szerint a közbeszerzési törvény nem oszt, nem szoroz  (2012-12-26 - 08:22) A szerbiai parlament ma folytatja a vitát a közbeszerzési törvényjavaslatról. A hatalmi többség szerint ez a törvény megakadályozná a korrupciót és hozzájárulna a takarékoskodáshoz. A haladók úgy vélik, Szerbia a közbeszerzési törvény megszavazásával legalább 600 millió eurót spórolna. Az ellenzék éppen fordítva látja a helyzetet. A Demokrata Párt és a Liberális Demokrata Párt szerint a hatalmi többség megalapozatlanul ígérget, a közbeszerzési törvény bevezetésével a gyakorlatban semmi sem fog változni. (B92)

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.