Ugrás a tartalomra

VMSZ-es siker Magyarcsernyén és Tóbán

2021.05.10
14:37
Forrás
Pannon RTV
Magyarcsernye Község öt helyi közösségében tanácsválasztást tartottak vasárnap.

Az első, nem hivatalos adatok szerint a két magyar többségű településen a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek kapták a legtöbb szavazatot. A részvételi arány több mint 50 százalékos volt.

Magyarcsernyén a kilenctagú Helyi Közösség Tanácsának új tagjai: Juhász Attila, Tóth László, Hódi Judit, Darusi Renáta, Tanók Tamás, Vastag Attila, Bacsik Attila, Deák István és Bugyi Zsolti. Mindannyian a VMSZ jelöltjei voltak.

Tóbán az öttagú Tanácsba a VMSZ jelöltjei közül Balázs Dezső, Sveller Attila és Apró Attila került be, míg a Szerb Haladó Párt által támogatott jelöltek közül Lackó Farkas Erzsébet és Sveller Géza.

A Községi Választási Bizottság még nem hirdette ki a hivatalos eredményeket.

Magyarcsernye
Tóba
választások

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.