Ugrás a tartalomra

VMSZ: Már létezik egy magyar művelődési-oktatási központ Zentán

2017.03.10
14:47
Az ismételten és állandóan előterjesztett ellenzéki javaslat, amely a zentai Magyar Művelődési-Oktatási Központ megalapítására vonatkozik, a Vajdasági Magyar Szövetség számára elfogadhatatlan, mivel több, a nemzeti közösségünk számára a gyakorlatban már megvalósuló jogot vesztenénk el annak elfogadása után - áll a párt zentai frakciójának közleményében
Az ismételten és állandóan előterjesztett ellenzéki javaslat, amely a zentai Magyar Művelődési-Oktatási Központ megalapítására vonatkozik, a Vajdasági Magyar Szövetség számára elfogadhatatlan, mivel több, a nemzeti közösségünk számára a gyakorlatban már megvalósuló jogot vesztenénk el annak elfogadása után - áll a párt zentai frakciójának közleményében. Hozzáteszik, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ nevéből is világosan látszik, hogy a magyar érdekvédelem az egyik központi feladatköre. A közlemény szerint a Vajdasági Magyar Szövetség nem csak tömbmagyarságban gondolkodik, hanem a szórványközösségek érdekeit is szem előtt tartja. Leszögezik, hogy a kölcsönösség elvével összhangban támogatták a Stevan Sremac Helyismereti Alapítvány technikai átalakítását. Mint írják, így tudják biztosítani, hogy a szórványban élő magyarok meg tudják valósítani ugyanazokat a jogokat, amelyeket a zentai magyarok. Vannak nemzeti ügyek, amelyekről a magyar ember nem beszél, hanem csinálja - áll a közleményben.
VMSZ
szórvány
Zenta
ellenzék
magyar művelődési-oktatási központ

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.