Ugrás a tartalomra

Vučević: Magyarország Szerbia első számú barátja

2021.07.10
16:38
Forrás
RTV
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének szerbiai látogatása szorosabbra fűzte a két ország barátságát - nyilatkozta Miloš Vučević.

A Szerb Haladó párt alelnöke szerint Orbán nagy vezető, komoly államférfi és politikus, valaki, aki újjáélesztette Magyarországot, valaki, akinek van bátorsága kinyilatkoztatni a saját gondolatait, és saját hozzáállása van, emiatt pedig komoly politikai nyomásnak van kitéve – tette hozzá Vučević. Újvidék polgármestere úgy véli, hogy Szerbia Európába vezető útja Magyarországon keresztül kell, hogy menjen, és nem kell megvárni, hogy mit reagál Horvátország vagy más. Mindenkivel jó kapcsolatot kell ápolni, azonban Magyarország az első számú barát. Aleksandar Vučić szerb elnök és Orbán Viktor kemény munkával és kapcsolattal érték el ezt – mondta az SZHP alelnöke, aki hozzátette, hogy a szerb-magyar kapcsolatok főként Vajdaságban fontosak.

Miloš Vučević

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.