Ugrás a tartalomra

Vučić: Az igaz barátságok értékesek, mert rendkívül ritkák, különösen a politikában

2023.03.25
13:11
2023.03.25
21:55
Forrás
Tanjug
Orbán Viktorral tárgyalt ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfő Belgrádban fogadta a magyar miniszterelnököt, akit Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is elkísért. „A barátságok hosszan és körültekintően épülnek, a nehéz időkben megszilárdulnak és megerősödnek, az igaz barátságok pedig éppen azért értékesek, mert rendkívül ritkák, különösen a politikában és különösen manapság" – számolt be a megbeszélésről Instagram-profilján a szerb államfő.

A találkozó témái között szerepelt Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.

A találkozóról Orbán Viktor magyar kormányfő is beszámolt közösségi oldalán. Orbán és Vučić biliárdoztak is egyet a találkozó alkalmával. Korábban pedig Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésében azt írta, Siniša Mali pénzügyminiszterrel is tárgyalóasztalhoz ülnek.

találkozó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.