Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vučić: Az igaz barátságok értékesek, mert rendkívül ritkák, különösen a politikában

2023.03.25
13:11
2023.03.25
21:55
Forrás
Tanjug
Orbán Viktorral tárgyalt ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfő Belgrádban fogadta a magyar miniszterelnököt, akit Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is elkísért. „A barátságok hosszan és körültekintően épülnek, a nehéz időkben megszilárdulnak és megerősödnek, az igaz barátságok pedig éppen azért értékesek, mert rendkívül ritkák, különösen a politikában és különösen manapság" – számolt be a megbeszélésről Instagram-profilján a szerb államfő.

A találkozó témái között szerepelt Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.

A találkozóról Orbán Viktor magyar kormányfő is beszámolt közösségi oldalán. Orbán és Vučić biliárdoztak is egyet a találkozó alkalmával. Korábban pedig Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésében azt írta, Siniša Mali pénzügyminiszterrel is tárgyalóasztalhoz ülnek.

Orbán Viktor
Aleksandar Vučić
találkozó
Belgrád

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű