Ugrás a tartalomra

Vučić: Bármikor készen állunk arra, hogy kiírjuk a választásokat

2018.12.29
13:47
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
10-12 százalékos béremelésre számíthatnak január elsejétől az orvosok és az egészségügyben dolgozók Szerbiában - mondta Aleksandar Vučić államfő Vranjéban, ahol új sebészeti kórházat nyitott meg.

Szép, tiszta és rendezett - mondta a szerb államfő a vranjei sebészeti kórházban tett látogatása során. Aleksandar Vučić több ott dolgozó orvossal és ápolóval is kezet fogott, akiknek azt mondta, hogy mindent elkövetnek azért, hogy az egészségügyben dolgozók fizetései növekedjenek, hiszen az országnak szüksége van rájuk.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azt szeretném nekik mondani, hogy január elsejétől nagyobb fizetésük lesz, 10-12 százalékkal. Azonban biztos vagyok benne, kedves barátaim, hogy jövőre ezeket a fizetéseket, amit az orvosok, az ápolók és az egészségügyben dolgozó személyek kapnak, tudni fogjuk, hogy hogyan és miként, a gazdasági elveken alapulva egy kemény pénzügyi fegyelem mellett, még látványosabban növeljük. Azt szeretnénk, hogy az orvosok és az ápolók Szerbiában maradjanak, ne vándoroljanak el, hogy másoknak dolgozzanak, hanem itt maradjanak Szerbiában.”

Vučić emellett új munkahelyeket is ígért az itt élőknek. Szerinte hamarosan új külföldi befektető érkezhet a dél-szerbiai régióba, így újabb 5000 ember juthat álláshoz. A szerb államfő ellenfeleinek is üzent. Ha szükséges, bármikor készen állunk arra, hogy kiírjuk a választásokat - mondta Vučić: „Keményen és jól dolgozunk a polgárainkért. Amikor arra gondolnak, hogy az iparmágnások időszaka visszatért, hogy a lopás és szegénység időszaka visszatért, vagy ez a kórház, elnézést kérek, de jobban hasonlított egy nyilvános toalettre, mint egy kórházra itt Vranjeban. Ahhoz, hogy az ő idejük visszatérjen, mi mindig készen fogunk állni arra, hogy szolgálatot tegyünk nekik és kiírjuk a választásokat és megmutassuk, hogy a polgárok mit akarnak. Hogy megmutassuk, kivel van a nép és kit támogatnak.”

Beszéde végén Vučić sikerekben gazdag és boldog 2019-es esztendőt kívánt az egybegyűlteknek.

Vranje
egészségügy
orvos
fizetés
választás

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.