Ugrás a tartalomra

Vučić és Herzog telefonon egyeztettek

2024.01.02
19:12
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Telefonon egyeztetett egymással a szerb és az izraeli köztársasági elnök.

Aleksandar Vučić és Isaac Herzog több témát is érintettek. A szerb elnök az izraeli és a világban élő zsidóknak azt kívánta, hogy az új évben békében haladjanak előre. A felek egyetértettek abban, hogy a két ország közötti együttműködést érdemes lenne kiterjeszteni több területre is. Megállapodtak abban, hogy az elkövetkezőkben gyakrabban lépnek egymással kapcsolatba, és mindkét félnek fontos témákat helyeznek majd előtérbe, és egy esetleges jövőbeli személyes találkozás lehetőségét is felvetették. Az izraeli államfő gratulált továbbá a Szerb Haladó Párt választási győzelméhez. A találkozón elhangzott, a politikai stabilitás lehetőséget nyújt a további fejlődéshez, a szerb-izraeli kapcsolatokban is.

Aleksandar Vučić
Isaac Herzog

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.