Ugrás a tartalomra

Vučić: Európa már nem olyan horderejű, mint azelőtt, fontos találni más befektetőket is

2023.10.15
21:07
2023.11.20
20:04
Forrás
Szerbiai RTV
Kínai látogatását megelőzően beszélt a szerb elnök.

Aleksandar Vučić nagyon fontosnak nevezte részvételét az Övezet és Út kezdeményezéshez kapcsolódó fórumon Kínában, amelyet 17-én és 18-án tartanak. A szerb elnök az utazása előtt úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem könnyű időkben élünk, és ezért jelentős a látogatása A tervek szerint több megállapodást fog kötni a nagyhatalom illetékeseivel, többek között Hszi Csin-ping kínai elnökkel is tárgyal.

Különleges jelentőséggel bír, hogy Szerbia szabadkereskedelmi megállapodást köt Kínával. Igyekszünk minél több befektetőt Szerbiába vonzani a távol-kelti országból - mondta Vućić. A beruházások szempontjából Európa még mindig vezető szerepet tölt be, viszont már nem olyan horderejű, mint azelőtt volt, és ezért fontos találni befektetőket a világ más tájain is - húzta alá a szerb elnök a Večernje novosti lap 70 évvel ezelőtti első megjelenése alkalmából tartott ünnepi akadémián.

Kína
Övezet és Út
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.