Ugrás a tartalomra

Vučić: Félek, hogy 6 hónap alatt elveszíthetjük mindazt, amit 10 év alatt megkerestünk

2022.10.04
07:54
2022.10.04
08:00
Forrás
Szerbiai RTV
Még nehezebb idők jönnek, de az embereknek nincs okuk aggódni, nyilatkozta Aleksandar Vučić Budapesten. Azt mondta, attól tart, hogy hat hónap alatt elveszíthetjük mindazt, amit 10 év alatt megkerestünk.

A budapesti szerb nagykövetségen a médiának adott nyilatkozatában a szerb államfő kijelentette, attól tart, hogy az elkövetkező időszakban még nagyobb gazdasági és energetikai nyomás nehezedik majd az ukrajnai konfliktusok fokozódása miatt Szerbiára. Azt mondta, meg kell nézni, mit tudunk megőrizni, elsősorban az alacsony áram- és gázárat, különösen a cégek számára, hogy ne veszítsék el a helyüket a termelési láncban, hogy helyettük ne mások jöjjenek hozzánk. Csak a legerősebbek maradnak életképesek, tette hozzá Vučić. A szerb elnök elmondta, hogy az udvarnoki gáztározó teljesen feltöltötték, itt 280 millió köbméter gázt tárolunk, míg a Magyarország által Szerbia rendelkezésére bocsátott tárolókban mintegy 380 millió köbméter gáz van. Igaz, hogy a helyzet nagyon nehéz, ezért fontos, hogy csütörtökön Prágába menjek, ahol Szerbia számára fontos találkozóm lesz Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével - emelte ki az államfő. Itt már látni fogjuk, hogy mit várnak el tőlünk, mit tehetünk annak érdekében, hogy felkészüljünk az őszre és a télre, hogy megmentsük az országot – mondta Vučić az Orbán Viktorral és Karl Nehammerrel folytatott hétfői háromoldalú találkozó után.

Aleksandar Vučić

Most

17:13, Frissítve: 17:23

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.