Ugrás a tartalomra

Vučić: Felszámoljuk a bűnszervezeteket

2021.03.06
21:51
2021.03.06
22:47
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a szerbiai Nemzetbiztonsági Tanács. A megbeszélésen, amelyet Aleksandar Vučić vezetett, többek között a koszovói helyzet, a vakcinációs folyamat, a szervezett bűnözés elleni küzdelem és a biztonsági erők fejlesztése is napirenden szerepelt.

Májusban folytatódhat a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd - erről beszélt a Nemzetbiztonsági Tanács ülése után Aleksandar Vučić szerb államfő. Elmondta, az eddiginél felelősségteljesebb politikát fognak folytatni a következőkben. Mindezt annak érdekében, hogy megóvják a Koszovó területén élő szerbek érdekeit és az egész állam szuverenitását. A szerb elnök kiemelte, hogy senki sem követelhet irreális dolgokat Szerbiától.

„Május elejére várjuk a párbeszéd folytatását. Készen fogunk állni erre, de el szeretném mondani Szerbia minden polgárának, hogy Szerbiától az egész nyugati világban azt várják, hogy ismerjük el Koszovó függetlenségét, és többé kevésbé ez a lényege az egész folyamatnak. Végigjártam az egész folyamatot és minden, amit várnak tőlünk ez az egy szó.”

A védőoltásokkal kapcsolatban Szerbia elnöke kiemelte, hogy a leggazdagabb településeken a legnagyobb a vakcinációs kedv, míg a szegényebb területeken kevesebben jelentkeznek. Hozzátette, hogy jelenleg 600 ezer védőoltás áll rendelkezésre az első oltásokra, ezért ezeken a területeken tömeges oltásokat is terveznek. Vučić mindenkit arra kért, hogy jelentkezzen és vegye fel az oltást. Én is felveszem a vakcinát, mert példát kell mutatnom azoknak az embereknek, akik még nem igényelték a védőoltást – emelte ki Szerbia államfője. Azzal segíthetünk egymáson és másokon, ha mindenki jelentkezik a védőoltás felvételére – hangsúlyozta Aleksandar Vučić. Amennyiben egyre többen beoltatják magukat, azzal életeket menthetnek. Az pedig, ha egyre többen felveszik a védőoltást, azt jelenti, hogy az ország gazdasági fejlődése is folytatódhat.

„Külön kérem az idősebb embereket, hogy oltassák be magukat, ha Istent ismernek, vegyék fel a védőoltást. Az önök életéről van szó, a mi egész országunkról van szó.”

 

Már új bűnbandák is megjelentek, akik a felszámolt szervezetek helyét akarják átvenni. Én csak azt üzenhetem nekik, hogy hamarosan oda kerülnek, ahol a helyük, rács mögé – emelte ki Vučić. Hozzátette: új eszközöket vetettünk be a nyomozás során, amelyek segítségével olyan információkhoz jutottunk, amiben nem is reménykedtünk - tette hozzá. Számos gyilkosság és eltűnt személy ügyében folyik a nyomozás - emelete ki a szerb államfő.

A témával kapcsolatban Aleksandar Vulin belügyminiszter is megszólalt, az államfő és családjának lehallgatásáról is beszélt.

„A belügyminisztérium vitathatatlan bizonyítékokhoz jutott, miszerint Vučić elnököt és a családját 1572 alkalommal hallgatták le. 1572 telefonhívás illegálisan lett lehallgatva, így lettek jogalap nélkül rögzítve, mindenféle rendőrségi alap nélkül, mindenféle rendőrségi ok nélkül. Ezek a beszélgetések, illetve a beszélgetések átirata, ahogy mondják, feketén-fehéren megvan, és ezeket eljuttatták a belügyminisztérium egyes magas rangú tisztviselőinek.”

 

A sajtótájékoztatón a szervezett bűnözés elleni nyomozással kapcsolatos fényképeket is bemutattak. Ezeken a kivégzéseket bizonyító holttestekről készült képek és a bandáktól elkobzott fegyverek voltak láthatóak.

A galéria a nyugalom megzavarására alkalmas fotókat tartalmaz. Megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Szerbia elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a következő időszakban az egész ország területén letartóztatások várhatóak, hogy felszámolják a bűnbandákat.

Aleksandar Vučić
szervezett bűnözés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.