Ugrás a tartalomra

Vučić folytatta szerbiai körútját

2019.10.12
17:11
2024.03.19
08:36
Forrás
Tanjug
Toplica körzetbe, Blace és Kuršumlija községekbe látogatott a szerb államfő a Szerbia jövője kampány keretében.

A Kuršumlija közelében lévő Pljakovo faluban elhelyezte egy fegyvergyár alapkövét. Ugyanakkor bejelentette, arra számít, hogy 15 nap múlva minden nyugdíjas megkaphatja az ötezer dináros egyszeri támogatást.

Fotó: Tanjug/Bojan Stekic

A szerb köztársasági elnök a délelőtt folyamán útépítési munkálatokat és egy mezőgazdasági birtokot tekintett meg a toplicai körzetben. Aleksandar Vučić megköszönte a nyugdíjasoknak azt, hogy hittek az államban és abban, hogy csak megszorításokkal lehet megmenteni a szerb gazdaságot. „Ma a szerb gazdaság már nincs válságban. Nem gazdag, nem elég erős, de növekszik és még gyorsabban fog növekedni a jövőben. Ezért nagy köszönet illeti a nyugdíjasokat. A nyugdíjemelés mellett arra számítok, hogy 15 nap múlva minden szerbiai nyugdíjas ötezer dináros egyszeri támogatást kap majd, és igyekszünk, hogy minél gyakrabban kapjanak ilyen támogatást” - mondt a szerb államfő.

Fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

A szerb elnök Kuršumlijába is ellátogatott. Ez az egyik legszegényebb község Szerbiában, 19 ezren élnek itt, közülük 2500-an munkanélküliek. A köztársasági elnök egy fegyvergyár alapkövét helyezte el itt, amelyben már májustól vagy júniustól 80-an kapnak munkát, a következő két évben pedig 300-an. Hangsúlyozta, hogy összesen 45 millió eurós beruházásról van szó, amelyből 20 milliót az építési munkálatokra fordítanak. Az ünnepségen jelen volt a védelmi miniszter és a vezérkari főnök is.

Fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Vučić ugyanakkor elmondta, épül a Blace–Beloljin autóút, és kiépítik majd a Niš–Merdare autópályát is, ennek első szakasza a Niš-Pločnik út lesz. „Amikor befejezzük az első 33 kilométernyi autópályát Niš és Pločnik között Beloljin mögött, akkor sokkal könnyebben tudunk majd más és külföldi befektetőket is idevonzani. Milliószor könyörögtünk Blacéért és Kuršumlijáért, és végül most Kuršumlijában nyitunk meg egy állami vállalatot, amely a fémek gépi megmunkálásával foglalkozik” - tette hozzá Vučić.

A kormány és az államfő célja az, hogy Szerbia minden tekintetben győztes legyen - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő, aki szintén ellátogatott Kuršumlijába.

Fotó: Tanjug/Predsednistvo Srbije

Aleksandar Vučić ismertette azt az ötletét is, miszerint a négy legszegényebb szerbiai körzet, köztük a toplicei is, olyan külön pótlékot kapjon, amilyen most a koszovói szerb községekben létezik. Vučić elképzelése szerint ezekben a körzetekben a tanügyi és az egészségügyi dolgozók tíz százalékkal kapnának nagyobb fizetést, mint a köztársaság más részein.

szerb államfő
Szerbia jövője
kampány
Toplica
Blace
Kuršumlija
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.