Ugrás a tartalomra

Vučić: Fontos, hogy az emberek lássák, Szerbia milyen nehéz helyzetben van

2019.02.17
11:35
2024.03.19
08:44
Forrás
Szerbiai RTV
Fontos, hogy az emberek lássák, hogy Szerbia milyen nehéz helyzetben van - nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb elnök Münchenben. A szerb elnök értékelte a biztonságpolitikai konferenciát is.

Aleksandar Vučić leszögezte, lényeges, hogy a müncheni biztonságpolitikai fórumon a világ vezetői megismerhették a szerb álláspontot Koszovó kapcsán és láthatták, milyen nehéz helyzetben van az ország, ha a kérdés megoldásáról van szó.

A szerb elnök értékelte a müncheni konferenciát is. Mint mondta, elégedett, ugyanis számos pozitív visszacsatolást hallhatott a világ vezetőinek részéről. Kiemelte a Németországgal való partneri kapcsolat fontosságát, és azt, hogy elmondhatta Szerbia álláspontját a koszovói kérdéssel kapcsolatban az állam- és kormányfők előtt, ez volt a legkiemelkedőbb hozadéka az idei biztonságpolitikai fórumnak - szögezte le Vučić. 

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Arra a kérdésre, hogy mit csináljunk, amennyiben március 31-én megszűnik a határ Koszovó és Albánia közt, mit tesz az Európai Unió, mit tesznek mások, nem kaptam választ. De arra korrekt és konkrét választ kaptam, hogy mi lenne, ha mi ugyanezt tennénk a boszniai Szerb Köztársasággal. El kell mondjam, hogy a németek erről azt mondták, ebben van a különbség, ezért Szerbiának van jövője, másoknak pedig nincs. Azért, mert tudjuk, hogy felelősen, komolyan cselekednek majd a lehetőségekkel összhangban. Tehát csak el szeretném mondani, hogy Tiranától és Pristinától az eddigi politikájuk folytatását lehet várni, ez már nem meglepetés, ez a politika.”

München

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.