Ugrás a tartalomra

Vučić: Jó viszonyt szeretnénk Bulgáriával

2018.06.22
15:02
2018.06.22
16:51
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai bolgároknak legyenek büszkék a nevükre, a származásukra és szeressék, tiszteljék Szerbiát - mondta Aleksandar Vučić Dimitrovgradban.

A szerb államfő a bolgár határ menti településen találkozott ma Rumen Radev bolgár államfővel, aki tegnap érkezett Szerbiába.

A bolgár elnök szerbiai látogatásának második napján a szerb államfővel Dimitrovgradban tárgyaltak a szerbiai bolgár nemzetiség képviselőivel. Aleksandar Vučić az egyeztetést követően megjegyezte, a szerbiai bolgároknak nincsenek komolyabb problémáik. A szerb államfő hozzátette, a belügyminisztériummal karölteve hamarosan megoldják a bolgár családnevek feltüntetését a személyi okmányokban.
 

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nálunk a szerbek között nincsenek olyan emberek, akik a bolgárok ellen lennének. Mi jó viszonyt szeretnénk Bulgáriával és nem az európai uniós csatlakozás miatt. Nem, Bulgáriára mint szomszéd, mint baráti országra van szükségünk, itt a legjobb kapcsolatokra van szükségünk. Természetesen az európai úton való támogatás mindig jól jön, de nem ez az ok és nem motivál arra, hogy jó kapcsolatokat ápoljunk Bulgáriával.”

Az év végéig elkészül az autópálya a bolgár határig, amely Szerbiát összeköti kelettel és nyugattal - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő hozzátette 1,2 millió eurót fektettek be abba az útvonalban, amely összeköti Dimitrovgradot az autópályával.

Rumen Radev történelminek nevezte a találkozót. A bolgár elnök hozzátette, hisz a szerb-bolgár barátságban, majd köszönetét fejezte ki a szerb elnöknek a régió érdekében kifejtett munkájáért.

A két elnök találkozója során elhelyezte az emlékezés virágait az 1885-ös szerb-bolgár háború emlékművénél, valamint letették az alapkövet a helyi Cirill és Metód gimnáziumban, ahol az iskola névadóiról készül emlékmű.
 

Aleksandar Vučić
Rumen Radev
Szerbia
Bulgária

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.