Ugrás a tartalomra

Vučić: Jövőre teljesen új vezetősége lesz a Szerb Haladó Pártnak

2019.12.29
13:53
2020.02.28
17:48
Forrás
Tanjug
Jövő év júniusára teljesen új vezetése lesz a Szerb Haladó Pártnak - jelentette be Aleksandar Vučić, a párt elnöke a haladók főbizottságának mai ülése után.

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy az SZHP teljes vezetése kicserélődik, az elnöktől egészen a főbizottsági tagokig. Elmondta emellett, hogy a mai ülésen arról is döntöttek, hogy 20, teljesen új, fiatal személy kerül majd fel a párt köztársasági parlamenti választásokon indított listájára. Azt mondta róluk, hogy képzett, elhivatott fiatalok ők, akik a párt vezető politikusaitól tanulhattak eddig, jövőre pedig lehetőséget kapnak a bizonyításra. Az SZHP elnöke azt is elmondta, hogy Ana Brnabić jelenlegi szerb kormányfő a mai nappal a Szerb Haladó Párt elnökségének tagja lett.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerb Haladó Párt: „Azt szeretném, hogy itt tiszta emberek legyenek, olyanok, akikben bízhatnak a polgárok. Nem pedig olyan emberek, akiknél 15 napot kell várni, hogy engedélyt kapjunk arra, hogy telefonon beszéljünk velük, 30 napot pedig arra, hogy fogadjon, mivel fontos ember lett és nagyfőnök. Ezeket a nagyfőnököket pedig nem fogom tolerálni, de lehet, hogy mindeközben legyőznek engem ezek a nagyfőnökök. Ezt sosem lehet tudni.”

Szerb Haladó Párt
Ana Brnabić
főbizottság
vezetőség
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.