Ugrás a tartalomra

Vučić Lavrovval Belgrádban: Köszönet Oroszországnak a támogatásért!

2021.10.10
19:51
2021.10.17
15:03
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Szergej Lavrovval, Oroszország külügyminiszterével tárgyalt Belgrádban Aleksandar Vučić szerb államfő.

Lavrov az el nem kötelezett országok konferenciájának 60. évfordulója alkalmából utazott a szerb fővárosba. Nikola Selaković szerb külügyminiszter és Alekszandr Bocan-Harcsenkó, Oroszország belgrádi nagykövete fogadta Lavrovot a reptéren, a megbeszélés után tartottak sajtótájékoztatót.

Szerbia büszke katonai semlegességére, és a továbbiakban is az marad - jelentette ki a szerb elnök. Megköszönte Oroszország támogatását Szerbia területi integritásának és szuverenitásának kérdésében, és ragaszkodását ahhoz, hogy a koszovói helyzetet csakis kompromisszummal lehet megoldani, nem pedig egy Szerbiára erőltetett diktátummal. Egyúttal arra is megkérte az orosz diplomácia vezetőjét, hogy Szerbia a legkedvezőbb gázárat kapja Európában.

Szergej Lavrov kiemelte, adataik szerint a két ország közötti árucsere-forgalom idén 17 százalékkal nőtt, hangsúlyozta, Szerbia továbbra is a legjelentősebb tényező a térségben.

Szergej Lavrov
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.