Ugrás a tartalomra

Vučić: A Nyugat-Balkán is kapjon támogatást az energiaköltségek fedezésére!

2022.09.03
16:20
2022.09.03
16:30
Forrás
Tanjug
Szerbia továbbra is számít Szlovénia támogatására - erről beszélt Aleksandar Vučić. A szerb államfő szlovén hivatali kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón megköszönte, hogy a ljubljanai vezetés kiáll Belgrád eurointegrációs törekvései mellett.

Emellett arra kérte kollégáját, hogy szóljon néhány szót annak érdekében, hogy a Nyugat-Balkán államai is kapjanak anyagi segítséget az uniótól - még ha nem is annyit mint a tagországok -, hogy fedezni tudják az energiabehozatal vagy az energiafogyasztás költéségét.

Borut Pahor szlovén államfő arról beszélt, hogy fel kell gyorsítani a Nyugat Balkán államainak európai integrációját. Véleménye szerint nem szabad hagyni, hogy alábbhagyjon a lendület. Kiemelte, amennyiben nem fog kellőképpen haladni a folyamat, a Nyitott Balkán kezdeményezés jelenthet egy jó alternatívát, de az nem helyettesítheti az uniós integrációt, csupán segítheti a régió államainak együttműködését.

Nyugat-Balkán
energisfogyasztás
támogatás
Szlovénia
Aleksandar Vučić
Borut Pahor

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.