Ugrás a tartalomra
TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Vučić: senkit sem véd meg a pártkönyvecskéje

2019-01-27
20:36
2019-01-27
21:07
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a belgrádi Második Alapfokú Bíróság Dragoljub Simonovićot. Grocka polgármesterét, a Szerb Haladó Párt főbizottságának tagját pénteken állították elő.

A gyanú szerint Simonović december közepén Molotov-koktélt dobott, vagy dobatott Milan Jovanović újságíró házára. Simonović a rendőrségi kihallgatáson ártatlannak vallotta magát a bűncselekménnyel kapcsolatban. Grocka polgármesterének elfogásáról egyébként Aleksandar Vučić rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be pénteken. A szerb államfő akkor egyebek mellett azt mondta, hogy senkit sem fog megvédeni a pártkönyvecskéje. Ebben az országban senkinek nincs joga bántalmazni az újságírókat - tette hozzá Vučić.

Grocka
polgármester
letartóztat
Aleksandar Vučić

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.