Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia független és szuverén ország, és nem más protektorátusa

2024.01.10
17:12
2024.01.10
17:29
Forrás
Pannon RTV
Szerbia és Oroszország nagyon jó viszonyokat ápol egymással – jelentette ki Aleksandar Vučić. A szerb elnök szerdán a Belgrádban működő, az orosz nyelvet és kultúrát népszerűsítő Orosz házba látogatott el.

A látogatás során Alekszandr Bocan-Harcsenkó orosz nagykövet azt nyilatkozta: Oroszország nem követeli Szerbiától, hogy váljon oroszbarát országgá.

Szerbia független és szuverén ország, és nem más protektorátusa – hangsúlyozta Aleksandar Vučić. Nyilvánvalóan sok embert zavar, ha egy ország saját politikát akar folytatni, ami nem engedelmeskedő, de Szerbiának továbbra is saját és független politikája lesz – hangsúlyozta Vučić.

„Szerbia túl erős ahhoz, hogy egyes gonosz emberek a megjegyzéseikkel lerombolják. A barátságot két nép között nem lehet félretenni, amikor nehéz idők járnak, csak mert neked úgy könnyebb.”

Alekszandr Bocan-Harcsenkó orosz nagykövet szerint Oroszország és Szerbia viszonya az előző évben, különösen a gazdaság terén tovább fejlődött. Reményét fejezte ki, hogy a politikai kapcsolatok és a kulturális együttműködés folytatódik a két ország között.

„A kétoldalú kapcsolatoknak vannak előnyei, lehetőségei, perspektívái. Ez az oka annak, hogy Oroszország soha nem kéri a partnerországoktól, például Szerbiától, egy testvéri országtól, hogy váljon oroszbarát országgá. Azt akarjuk, hogy az ország a saját nemzeti érdekeit keresse és tartsa tiszteletben.”

A szerb elnököt mások mellett az Orosz ház 75 ezer könyvet tartalmazó könyvtárának tagsági igazolványával is megajándékozták. Aleksandar Vučić elmondta: örül a szívélyes fogadtatásnak.

Aleksandar Vučić
Szerbia
Oroszország
Alekszandr Bocan-Harcsenkó

Most

13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.