Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nincs rászorulva a Nemzetközi Valutaalap pénzére

2019.06.30
11:36
2024.03.19
08:34
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Az országnak megvannak a saját eszközei - nyilatkozta szombaton Zomborban Aleksandar Vučić, a Szerbia Jövője elnevezésű országjáró körút nyugat-bácskai záróeseményén.

A szerb elnök kifejtette: új gyár létesül majd a városban, emellett a Nagykikindát és Zombort összekötő útszakaszt is kiépítik majd. Ígéretet tett arra, hogy az ország egyik legszebb kórházával büszkélkedhetnek majd, ugyanis a szerb állam 20 millió eurót fektet be a helyi közkórház felújításába. További 9 millió eurót pedig a ivóvízzel kapcsolatos problémák rendezésére biztosítanak.

Aleksandar Vučić kifejtette: helyre fogja hozni az előző rendszerek hibáit és a gazdaságot is fellendíti, bármennyi teher is nehezedjen a vállára. „Kirabolták, kizsákmányolták a gyárakat. Elveszítettük Montenegrót. Kihirdették Koszovó függetlenségét. Ők végig hallgattak. Mindazok, akik nagyon hallgattak, most sóznák az agyamat, dolgok miatt, amiért ők a felelősök, és amiért hallgattak. Minderre azt mondom, hogy sebaj, pakoljatok a hátamra még több terhet. Terheljetek, de mi kihúzzuk az országot a bajból. Racionálisan, komolyan és felelősségteljesen szeretnék a jövőbe lépni. Nem akarunk ködösíteni. Keményebb és erősebb gazdaságot szeretnénk.”

szerb elnök
Nemzetközi Valutaalap
támogatások

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.