Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Vučić: Szerbia rendkívüli eredményeket ért el

2019-08-13
13:30
2019-08-13
17:35
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia számára kiváló hír, hogy a Financial Times tekintélyes brit lap ranglistáján az ország az első helyen szerepel a közvetlen külföldi beruházások számát tekintve, nyilatkozta kedden Vučić.

A szerb államfő szerint a hazai sajtó szégyenlősen közölte ezt a hírt, mintha nem lenne igaz, vagy mintha valaki fizetett volna a Financial Timesnak a jelentésért. Szerbia azonban rendkívüli eredményeket ért el - nyilatkozta Vučić a Szerbiai Rádió és Televízió reggeli műsorában. Hozzátette, Szerbia épp ez a jelentés miatt lesz egyre szembetűnőbb a komoly külföldi vállalatok számára. Szerbiában több a közvetlen külföldi beruházás, mint a régió országaiban összesen - tette hozzá a szerb államfő, aki rámutatott arra is, hogy ez a polgárok életszínlovára és az államkasszára is pozitív hatással van.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Amikor kormányfő lettem, akkor a büdzséből, tehát nem a nyugdíjalapból, ami a járulékok befizetéséből áll össze, mivel akkor sokkal több munkás kellett volna, mi a büdzséből a nyugdíjak 60 százalékát fizettük. Ma ez 30 százaléknál is kevesebb. Ez is azt bizonyítja, hogy Szerbiában a helyzet mennyit változott, mennyit javult, és hogy ez alatt a rövid idő alatt, vagyis öt év alatt mennyit fejlődtünk. Egy összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben vagyunk most, az emberek nyugodtak lehetnek, a stabilitás korszakában élnek, az életszínvonaluk pedig egyre csak jobb lesz.”

Aleksandar Vucic
Szerbia
életszínvonal
nyugdíj
financial times
beruházás

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.