Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia rendkívüli eredményeket ért el

2019.08.13
13:30
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia számára kiváló hír, hogy a Financial Times tekintélyes brit lap ranglistáján az ország az első helyen szerepel a közvetlen külföldi beruházások számát tekintve, nyilatkozta kedden Vučić.

A szerb államfő szerint a hazai sajtó szégyenlősen közölte ezt a hírt, mintha nem lenne igaz, vagy mintha valaki fizetett volna a Financial Timesnak a jelentésért. Szerbia azonban rendkívüli eredményeket ért el - nyilatkozta Vučić a Szerbiai Rádió és Televízió reggeli műsorában. Hozzátette, Szerbia épp ez a jelentés miatt lesz egyre szembetűnőbb a komoly külföldi vállalatok számára. Szerbiában több a közvetlen külföldi beruházás, mint a régió országaiban összesen - tette hozzá a szerb államfő, aki rámutatott arra is, hogy ez a polgárok életszínlovára és az államkasszára is pozitív hatással van.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Amikor kormányfő lettem, akkor a büdzséből, tehát nem a nyugdíjalapból, ami a járulékok befizetéséből áll össze, mivel akkor sokkal több munkás kellett volna, mi a büdzséből a nyugdíjak 60 százalékát fizettük. Ma ez 30 százaléknál is kevesebb. Ez is azt bizonyítja, hogy Szerbiában a helyzet mennyit változott, mennyit javult, és hogy ez alatt a rövid idő alatt, vagyis öt év alatt mennyit fejlődtünk. Egy összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben vagyunk most, az emberek nyugodtak lehetnek, a stabilitás korszakában élnek, az életszínvonaluk pedig egyre csak jobb lesz.”

életszínvonal
nyugdíj
Financial Times
beruházás
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.