Ugrás a tartalomra

Vučić a szerbiai horvát nemzeti közösség képviselőivel találkozott

2018.02.20
11:28
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
A horvát nemzeti közösség tagjai integrálódhatnak a társadalom minden egyes szintjén, és nem kell veszélyben érezniük magukat Szerbiában - erről biztosította a szerb államfő a horvát közösséget.

Tomislav Žigmanov, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Közösségének elnöke a találkozó után elmondta: minden kezdeményezésük pozitív fogadtatásban részesült a szerb elnök részéről. A találkozón a horvátok szempontjából fontos kérdések kerültek megvitatásra, egyebek között Jelašić bán birtokának tulajdonjoga, egy lektorátus létesítése az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán, továbbá a horvát képviselők bevonása a döntéshozatalba. Mint mondta, az eltűnt személyek kérdéséről is tárgyaltak. Megegyeztek abban, hogy a következő találkozót egy hónapon belül megszervezik majd.

A szerb médiatudósítások kiemelik: a horvát nemzeti közösség és a szerb államfő találkozója jelzésértékű lehet egy héttel Vučić horvátországi látogatása után, ahol Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnökkel találkozott.

Aleksandar Vučić
horvát
kisebbség
nemzeti közösség

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.