Ugrás a tartalomra
TANJUG/ GLOBSEC2019/ Tomas Pospichal

Vučić telefonon tárgyalt Angela Merkellel

2019-06-08
12:47
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia teljes mértékben elkötelezett a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatása mellett - egyebek között ezt mondta ma Aleksandar Vučić Angela Merkel német kancellárnak.

A szerb Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint a felek Németország és Szerbia kapcsolatai mellett, a régió helyzetéről és a koszovói-szerb viszonyról beszéltek. Vučić Merkel segítségét kérte abban, hogy hasson Pristinára, ennek eredményeként pedig az szüntesse meg a boszniai és szerbiai termékekre kivetett száz százalékos vámot. A szerb elnök leszögezte, csakis a vámok visszavonása esetén folytatódhat a párbeszéd. Hozzátette, csak egy átfogó megállapodás biztosíthatja a régióban a stabilitást. A telefonbeszélgetés alkalmával a szerb elnök szerbiai látogatásra invitálta a német kancellárt.

Aleksandar Vučić
Angela Merkel

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.