Ugrás a tartalomra

Vučić telefonon tárgyalt Angela Merkellel

2019.06.08
12:47
2020.02.28
16:23
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia teljes mértékben elkötelezett a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatása mellett - egyebek között ezt mondta ma Aleksandar Vučić Angela Merkel német kancellárnak.

A szerb Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint a felek Németország és Szerbia kapcsolatai mellett, a régió helyzetéről és a koszovói-szerb viszonyról beszéltek. Vučić Merkel segítségét kérte abban, hogy hasson Pristinára, ennek eredményeként pedig az szüntesse meg a boszniai és szerbiai termékekre kivetett száz százalékos vámot. A szerb elnök leszögezte, csakis a vámok visszavonása esetén folytatódhat a párbeszéd. Hozzátette, csak egy átfogó megállapodás biztosíthatja a régióban a stabilitást. A telefonbeszélgetés alkalmával a szerb elnök szerbiai látogatásra invitálta a német kancellárt.

Angela Merkel
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.