Ugrás a tartalomra

Vučić: törékeny a geopolitikai helyzet, Szerbiának képviselnie kell magát az ENSZ-ben

2022.09.19
19:11
2022.09.19
23:18
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök fontos hírt vár a török elnöktől.

Belgrád nem fogja elfogadni azt, hogy Koszovó az ENSZ tagja legyen - erről beszélt Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök New Yorkban, ahol a héten tartják a szervezet Közgyűlését, és amelyen Szerbia a legmagasabb szinten képvsielteti magát. Koszovó nem kaphat helyet az ENSZ-ben, az erre vonatkozó papírt visszautasította, amit a nemzetközi szereplők elé akartak tenni - mondta. Felszólalásában, amely angol nyelvű lesz, igyekszik harcolni Szerbiáért.

A Pink TV-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy fontos hírt vár az elektromos energia kapcsán a török elnöktől. Fontos lenne abból a szempontból, hogy az ország biztosíthassa az ellátást a lakosok számára - tette hozzá. Azt is leszögezte, hogy számos esetben számít arra, hogy nyomást gyakorolnak majd Szerbiára, ugyanakkor fontos, hogy az ország képviselje magát az ENSZ-ben ilyen törékeny geopolitikai helyzetben - tette hozzá.

ENSZ

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.